3 concepții greșite despre Dragoste care pot ruina Relațiile de Cuplu

Crescând, înțelegem că partenerii ideali și relațiile fără probleme nu există, dar rămânem totuși captivi altor idei inconștiente despre iubire. 

Oamenii de știință au decis să afle cu ce ne înșelăm cel mai adesea și cu ce ar trebui înlocuite aceste atitudini.

CONCEPȚII GREȘITE DESPRE RELAȚIILE DE CUPLU


Psihologi de la Royal Holloway College (Marea Britanie), al căror articol a fost publicat în Jurnalul de familie, au dezvăluit trei atitudini false foarte adânc înrădăcinate cu privire la relațiile din subconștientul nostru, care de fapt nu pot aduce decât probleme.

1) Cei care se iubesc nu se ceartă niciodată.

2) Adevărații iubiți trebuie să se înțeleagă fără cuvinte, să citească literalmente gândurile celuilalt.

cele mai gresite conceptii despre relatiile de cuplu

3) Dacă oamenii se întâlnesc și rămân împreună, înseamnă că asta este soarta.

CUM SĂ ÎNLOCUIȚI SETĂRILE FALSE DESPRE RELAȚIILE DE CUPLU


Cercetătorii sugerează să privim aceste idei exagerate dintr-o perspectivă diferită, ceea ce va duce la relații mai sănătoase și mai împlinite.

1. Este în regulă să vă certați

Dacă ți-e teamă că, dacă nu ești de acord cu partenerul tău cu privire la ceva, atunci ceva va merge prost în relația ta și, prin urmare, încerci să suprimi artificial certurile care se produc, atunci mai devreme sau mai târziu vor exista cu adevărat discordie în relație.

De fapt, este absolut normal să avem opinii și puncte de vedere diferite, iar conflictele pe această bază, menite să găsească un compromis acceptabil pentru ambele părți, sunt o parte firească a unei relații sănătoase, care nu face decât să le întărească.

Prin urmare, în loc să evitați conflictele, întâlniți-le la jumătatea drumului, încercând să vorbiți mai mult, să explicați și să ascultați activ. Astfel, în timp, veți începe să vă înțelegeți mai bine și vă va fi mai ușor să rezolvați problemele.

2. Trebuie să vorbiți

Înțelegerea reciprocă fără cuvinte, desigur, este un lucru bun, dar în viața reală este rar. 

Dacă speri că partenerul tău îți va înțelege intuitiv gândurile și sentimentele, atunci cel mai probabil vei fi dezamăgit. 

Singura modalitate de a evita neînțelegerile și conflictele pe această bază este să vă exprimați gândurile, sentimentele și nevoile în mod deschis, clar și direct.

3. Priviți corect relațiile

Bazându-te complet pe soartă, te eliberezi de responsabilitatea pentru modul în care se va dezvolta relația ta, pentru acțiunile și comportamentul tău.

Relațiile de succes, fie că sunt destinate sau nu, necesită eforturi comune din partea ambilor parteneri. 

Prin urmare, în loc de soartă, este mai bine să ne concentrăm asupra obiectivelor comune și să lucrăm împreună pentru a le atinge.

MAI POTI CITI