Accelerarea Metabolismului: 3 secrete pentru femeile peste 40 de ani

Odată cu vârsta, metabolismul încetinește treptat. Iar femeia nu pare să-și schimbe modul obișnuit de viață, face mișcare în aceeași cantitate, dar reflectarea ei în oglindă este din ce în ce mai puțin plăcută: se formează pliuri pe laterale, începe să apară o burtă, pielea devine mai moale. 

Ce este metabolismul și cum să-l accelerăm


Când, din motive naturale, metabolismul încetinește, aspectul nu este plăcut, femeia începe să caute modalități de a lupta. Se folosesc tot felul de diete, care sunt doar pe internet, și antrenamente minune. La început, chiar ajută - greutatea este redusă. 

Dar de îndată ce o femeie se relaxează, kilogramele revin și chiar și cu câteva în plus. Treptat, se modifică și compoziția corpului - se pierde volumul muscular, acesta este înlocuit cu masa de grăsime. Ca rezultat, obținem o încetinire și mai mare a metabolismului.

Glanda tiroidă este responsabilă de metabolism. Oferă organismului energie pentru a începe procesele metabolice. 

metode testate pentru accelerarea metabolismului la femeile peste 40 de ani

Rata metabolică este viteza cu care mitocondriile transformă alimentele și oxigenul în energie. De aici, există 2 moduri de a accelera metabolismul:

- îmbunătățirea eficienței „lucrării” mitocondriilor;
- creșterea numărului acestora.

Există trei secrete pentru accelerarea metabolismului fără efecte secundare


1. Antrenament cardio-respirator

Antrenamentul activ de viteza iti permite sa antrenezi rezistenta si sistemul cardiovascular. În timpul unor astfel de exerciții, respirația și ritmul cardiac cresc și tot mai mult oxigen intră în celule.

Dar antrenamentul cardio nu este doar un exercițiu fizic activ (sărituri, dans, step-stepping). Ar trebui să fie efectuat corect și să vă monitorizeze ritmul cardiac. 

Glanda tiroidă produce în mod activ hormoni dacă te antrenezi în zona de 70% din ritmul cardiac maxim. 

Dacă această valoare este depășită, nivelul hormonilor necesari scade. De aceea, pentru ca cardioul să fie benefic, este important să calculezi și să controlezi cu atenție procesul.

2. Nutriție rațională

Refuzam o alimentație adecvată plictisitoare, alimentația ar trebui să fie rațională. Aceasta înseamnă că compoziția sa este concepută pentru a furniza organismului o cantitate suficientă de nutrienți. Pentru ce? 

Este important să oferiți mușchilor microelemente și proteine, altfel nici antrenamentul de forță nu va ajuta la conservarea și creșterea țesutului muscular.

De asemenea, dieta determină cât de rațională este. Trebuie să treci la 3 mese pe zi și să renunți la gustări:

- un mic dejun complet la nu mai puțin de 2 ore după trezire (proteine, grăsimi);
-  prânz copios;
- cina cu cel puțin 3 ore înainte de culcare (fibre, proteine).

Dacă respectați principiile nutriției raționale, nu vor exista vârfuri de insulină. Și rata metabolică va crește.

3 Antrenamentul de forta

Din cheltuiala totala de energie a corpului, 4% este cheltuita pe tesutul adipos, iar 22% pe muschi. Cu cât mai puține grăsimi, cu atât metabolismul este mai rapid. 

Acest lucru se datorează faptului că există multe mitocondrii în țesutul muscular, numărul acestora putând ajunge până la 2000 într-o singură celulă musculară.

Pentru mulți, asocierea cu antrenamentul de forță este persistentă - o sală de sport, mrene și așa mai departe. 

Dar când vine vorba de fetele de peste 40 de ani, pot exista anumite probleme la nivelul sistemului musculo-scheletic sau absența completă a oricărui antrenament. Prin urmare, trebuie să începeți încet și să creșteți treptat sarcina. Țesutul muscular crește atunci când este supraîncărcat.

Antrenamentul de forță trebuie combinat cu alte tipuri. De exemplu, Pilates, yoga. Acest lucru ajută mușchii să se recupereze, să atenueze durerea, tensiunea și să îmbunătățească mobilitatea articulațiilor.

MAI POTI CITI