Cauzele febrei fără simptome la copii. Cauze si ce sa faci

O creștere o singură dată a temperaturii la un copil poate fi destul de normală dacă vorbim de expunerea prelungită la soare sau de activitate fizică ridicată în îmbrăcăminte necorespunzătoare.

Principalele cauze ale febrei fara simptome la copii


În primii cinci ani, termoreglarea la copii este imperfectă, așa că dacă temperatura mediului înconjurător este ridicata, atunci următoarele motive ar putea contribui la aceasta:

• Soarele arzător al verii;

• Şederea lungă a copilului într-o cameră fierbinte;

• Copilul a jucat mult timp jocuri active: a alergat, a sărit;

• Mama a îmbrăcat copilul în haine fierbinți, incomode și strâmte, care nu erau potrivite pentru vreme;

ce sa faci daca copilul are febra fara simptome

• Multe mame încearcă să-și îmbrace nou-născuții mai cald, astfel încât supraîncălzirea este posibilă. Unele mamici pun caruciorul la soare pentru a tine copilul de cald, dar acest lucru nu trebuie facut.

Reacția la vaccinare

Cel puțin o dată în viață, după vaccinare, o mamă a observat o creștere a temperaturii și o stare febrilă la copilul ei. 

Copilul se simte destul de normal, nimic nu-l îngrijorează, decât că temperatura corpului i-a crescut la 38-38,5 grade. În plus, poate dura câteva zile.

Dentiţia

Destul de des, bebelușii fac ca părinții să intre în panică din cauza dentiției, atunci când acest proces neplăcut este însoțit de o creștere anormală a temperaturii. 

În ciuda acestui fapt, dacă părinții văd că copilul a devenit capricios, neliniștit, gingiile lui sunt umflate și roșii și și-a pierdut pofta de mâncare, atunci motivul poate sta tocmai în faptul că dentiția este în desfășurare. 

Termometrul poate indica o temperatură de 38, dar mulți părinți s-au confruntat cu o temperatură mai mare care a durat două-trei zile la copil

Temperatura crescuta la un copil cu o infecție virală

Prima zi a unei infecții virale nu poate fi marcată decât de o temperatură ridicată, așa că mama își face griji și începe să afle cauzele acestui fenomen. 

După câteva zile, copilul prezintă simptome precum curgerea nasului, tuse, dificultăți de respirație, gât roșu, dureri în piept - toți acești factori confirmă prezența unei infecții virale în organism.

Ce ar trebui sa faci daca copilul tau are febra fara sa aiba simptome


Dacă copilul este sănătos și nu are antecedente de boli cronice sau patologii, mama ar trebui să facă următoarele:

Dacă termometrul a crescut la 37-37,5 grade, atunci nu este nevoie să reduceți temperatura cu medicamente antipiretice, deoarece organismului trebuie să i se ofere posibilitatea de a face față singur acestei situații și de a dezvolta imunitatea;

Dacă temperatura corpului este în intervalul 37,5-38,5, atunci mama nu trebuie, de asemenea, să apeleze la trusa de prim ajutor și să dea medicamente. Este necesar să ștergeți corpul copilului cu apă, să dați o mulțime de băuturi calde și să aerisiți bine și des camera.

Dacă temperatura crește la 38,5 grade sau mai mult, este deja necesar să se administreze medicamente care reduc febra. Medicul poate prescrie Nurofen, Panadol, paracetamol și alte medicamente. 

Mama ar trebui să aibă întotdeauna o cantitate de medicamente antipiretice în dulapul ei cu medicamente, dar acestea ar trebui să fie administrate numai după ce un anumit medicament a fost prescris de medicul curant.

MAI POTI CITI