Este Melatonina sigură pentru copii? Cum să-i ajuți pe școlari să doarmă suficient

Pot copiii, în special școlarii, să ia melatonină pentru a dormi mai bine? Noi informații medicale


Experții de la Academia Americană de Medicină a Somnului (AASM) răspund la această întrebare.

Un nou sondaj al Academiei Americane de Medicină a Somnului  a constatat că 46% dintre părinți au dat melatonină copiilor sub 13 ani. 

Dar există puține dovezi că melatonina ajută la insomnie la copii. În plus, organizația a remarcat preocupări importante privind siguranța utilizării melatoninei la copii și adolescenți.

Părinții ar trebui să consulte un medic înainte de a administra copiilor melatonină sau orice supliment similar. 

cat de sigura e administrare melatoninei la copii

Oamenii de știință au descoperit că cantitatea de melatonină din medicamente poate varia de la mai puțin de două ori până la mai mult de patru ori cantitatea menționată pe etichetă. 

Tabletele masticabile au avut o variabilitate deosebit de semnificativă. Unele suplimente conțineau chiar și alte substanțe chimice care necesită prescripție medicală.

Deoarece multe dintre problemele de somn experimentate de copii pot fi corectate prin schimbări de comportament, părinții ar trebui să-și ajute copilul să stabilească o rutină de somn consecventă și să practice o bună igienă a somnului înainte de a trece la melatonină”, a subliniat Dr. M. Adil Rishi, președintele AASM . Comitetul de Siguranță Publică. 

Dacă vă gândiți să utilizați melatonina, părinții ar trebui să consulte un medic înainte de a da suplimentul copilului lor pentru a asigura doza corectă.

Academia oferă părinților următoarele sfaturi pentru a-și ajuta copiii să aibă un somn bun:

➣ Mențineți un program consecvent de somn-trezire: lăsați copilul să se culce și să se trezească la aceeași oră în zilele lucrătoare și în weekend. 

➣ Ajutați-vă copilul să se pregătească de somn: convineți cu el să pună deoparte sau să oprească toate gadgeturile cu o jumătate de oră până la o oră înainte de culcare. 

➣ Dezvoltați un ritual de culcare potrivit pentru copilul dvs.: acesta ar putea fi o baie sau un duș cald, un jurnal sau lectură. 

MAI POTI CITI