Ginseng contraindicații și efecte secundare. Care e cel mai bun Ginseng și unde se găsește

Ce contraindicații și efecte secundare are consumul de Ginseng


Trebuie să fii conștient de potențialele interacțiuni ale ginsengului cu medicamentele sau suplimentele pe care le iei zilnic. 

Este dovedit că Ginsengul poate interacționa cu anticoagulante, medicamente pentru diabet și medicamente pentru tensiune arterială

Dacă iei astfel de medicamente, trebuie să discuți cu medicul tău înainte de a adăuga ginseng la dieta ta zilnică.

Chiar dacă ginsengul este în general considerat sigur pentru consum, unele persoane pot experimenta efecte secundare. 

wiki cel mai bun ginseng unde se gaseste


Cele mai comune dintre acestea includ insomnii, dureri de cap, tulburări gastrointestinale și fluctuații ale tensiunii arteriale. 

Unele persoane pot resimți, de asemenea, stări de agitație sau neliniște după consumul de ginseng.

Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite consumul de ginseng. De asemenea, persoanele cu afecțiuni autoimune, ca lupusul sau artrita reumatoidă, ar trebui să fie precaute și să discute cu un medic înainte de consum.

Pentru a evita sau a minimiza efectele secundare, începe cu doze mici de ginseng și monitorizează modul în care corpul tău răspunde. 

Alege extracte de ginseng de calitate și evită combinațiile cu alte ingrediente până când ești sigur de toleranța ta la ginseng.

Care este cel mai bun Ginseng


Desigur, există mai multe tipuri de ginseng, fiecare cu particularități unice. 

Ginsengul american , de exemplu, are frunze mai mari și un aspect mai robust, în timp ce ginsengul coreean este adesea mai mic și cu frunze mai înguste. 

Ginsengul siberian, care nu este un adevărat ginseng, are frunze asemănătoare cu cele ale ferigii și fructe de culoare portocalie.

Culoarea rădăcinii poate oferi indicii valoroase despre varietatea și calitatea ginsengului. 

Ginsengul coreean roșu, are o nuanță roșiatică datorată procesului de preparare, în timp ce ginsengul american poate fi alb-gălbui. 

Textura rădăcinii este, de asemenea, importantă: o rădăcină sănătoasă de ginsenbg este fermă, dar nu prea tare, cu o suprafață ușor rugoasă la atingere.

MAI POTI CITI