Oamenii de știință japonezi au descoperit o proprietate unică a Cafelei pentru creier

O substanță care previne îmbătrânirea creierului a fost găsită în cafea!


Alcaloidul vegetal trigonelina (TG), găsit în cafea, stimulează funcțiile creierului asociate cu memoria și gândirea spațială.

Acest lucru a fost descoperit de cercetătorii japonezi de la Universitatea din Tsukuba. Rezultatele muncii lor au fost publicate în revista GeroScience .

Oamenii de știință au hrănit TG șoareci experimentali în vârstă timp de o lună, după care i-au aruncat într-un labirint de apă Morris. 

Este o piscină mică cu o platformă ascunsă sub apă. Drept urmare, șoarecii tratați cu trigonelină au găsit insula de salvare mai repede decât șoarecii normali.

trigonelina din cafea stimulează memoria nou studiu

După ce au analizat hipocampul (zona din creier responsabilă pentru memoria de scurtă durată – nota editorului) la rozătoarele de laborator, cercetătorii au descoperit că TH a influențat puternic căile de semnalizare ale animalelor, care sunt asociate cu formarea sistemului nervos, eliberarea și inflamația neurotransmițătorilor

Datorită substanței, transmiterea dopaminei, serotoninei și norepinefrinei a fost accelerată în corpurile șoarecilor. Acești hormoni previn declinul cognitiv în timpul îmbătrânirii.

Anterior, oamenii de știință de la Centrul Medical al Spitalului de Copii din Cincinnati au descoperit că bebelușii pot lăsa celule în corpul mamei care ajută la transportul următorului copil. 

Datorită acestei descoperiri, pot fi găsite noi metode de prevenire a complicațiilor în timpul sarcinii.

MAI POTI CITI