Remedii pentru Buze Umflate soluții eficiente pentru vindecare

Am întâlnit pe forumuri numeroase întrebări despre buze umflate din senin, remedii pentru buze umflate, mancarimi de piele si buze umflate, mi s-a umflat buza de sus sau jos, buza umflata peste noapte, dileme a căror rezolvare era destul de neclară.

Ți s-a întâmplat să te trezești  cu buzele umflate și să nu știi ce s-a întâmplat? Te trezești cu buzele umflate peste noapte și te sperii? Buzele umflate sunt inestetice si dureroase.

Pentru a reduce din volumul inestetic, buzele umflate se pot trata cu ajutorul unor remedii simple aflate la îndemâna ta!


1) Bicarbonatul de sodiu. 


Acesta este un remediu foarte eficient, recomandat mai ales atunci cand suferi de alergii. Formează o pasta din apa si bicarbonat si aplic-o pe buze. Las-o sa actioneze timp de 10 minute si spala-te cu apa calda.

buze umflate peste noapte remedii care vindeca

2) Aloe vera. 


Tot mai populara pe piața din Romania, aloe vera este planta medicinală renumita pentru proprietatile sale vindecatoare. 

Aloe vera folosita sub forma de crema reduce senzatia de arsura, vindeca rănile superficiale si te scapa de umflaturi.

Este extrem de eficienta si împotriva muscaturilor de insecte sau a reacțiilor alergice. Este suficient sa masezi zonele afectate timp de cateva minute cu gel de aloe vera. Repeta procedura de 2-3 ori pe zi.

3) Cuburi de gheata. 


In caz de inflamatie, cuburile de gheata invelite in prosop atenueaza durerea si reduc din volum daca sunt lăsate sa actioneze pe buze timp de cateva minute. Se repeta de cateva ori pe zi operatiunea pana se amelioreaza situația.

Nu aplica gheata direct pe piele, pentru a nu inrautati situatia.

4) Vitamina A pentru buze


Retinolul poate fi folosit si ca tratament pentru acnee in creme dar si pentru cosmetice care sa protejeze buzele de uscaciune sau previne craparea și umflarea buzelor. 

O forma a acidului retinoic este utilizata in prezent drept chimoterapie pentru leucemie promielocitica acuta, un subtip de leucemie mielogenoasa acuta. 

Aceasta se intampla deoarece aceste celule transformate ale acestui subtip raspund de cele mai multe ori la receptorul acidului retinoic (RAR).

MAI POTI CITI