Sa Nu-ți fie frică să Cazi. Altfel s-ar putea chiar să cazi!

Oamenii de știință suedezi au descoperit că frica de a cădea la o persoană în vârstă poate crește riscul de a cădea efectiv, chiar dacă nu există un motiv fiziologic pentru aceasta. 

Un nou studiu publicat în Jurnalul Asociației Americane a Directorilor Medicali arată că frica de cădere poate crește riscul de cădere vătămătoare la adulții în vârstă, în special la cei care nu prezintă un risc fiziologic evident de cădere. 

Acest lucru este vizibil în special în rândul celor sub 70 de ani și al celor care nu au deficiențe de echilibru bazate pe teste.

frica de cadere te face chiar sa cazi rau

Oamenii cu vârsta de 60 de ani și peste au fost întrebați dacă le este frică să nu cadă și apoi au fost urmăriți pentru a înregistra căderi vătămătoare pe o perioadă de cinci ani. 

Un total de 1281 de persoane au fost incluse în studiul SNAC-K (Studiu național suedez privind îmbătrânirea și îngrijirea în Kungsholmen).

În studiile viitoare, cercetătorii sunt interesați de asocierile dintre diferitele măsuri ale auto-evaluării sănătății și riscul de cădere și dacă frica de cădere poate influența modelele de mișcare la adulții în vârstă.

MAI POTI CITI