Somnolență, oboseală crescută, stres: recomandări pentru îmbunătățirea stării de sănătate

Oamenii moderni sunt obișnuiți să trăiască în stres constant, să se simtă obosiți și cu lipsa somnului în fiecare zi. 

Toate acestea afectează negativ starea fizică și mentală și, de asemenea, înrăutățesc calitatea generală a vieții. 

Puteți găsi multe exerciții online care se presupune că vă ajută să vă îmbunătățiți starea, dar, din păcate, nu toate sunt eficiente.

Metode cum să faceți față somnolenței, oboselii crescute și stresului cu ajutorul unei singure practici.

Oboseală, somnolență, stres: ce înseamnă aceste simptome


Oboseala cronică și stresul semnalează că există o insuficiență sistemică în organism. Acesta poate fi un dezechilibru hormonal, o tulburare metabolică, o imunitate scăzută sau o funcționare proastă a sistemului nervos. 

O dietă sănătoasă, un somn adecvat, îngrijirea de sine și activitatea fizică regulată vă pot îmbunătăți nu numai bunăstarea, ci și calitatea vieții.

Oricare dintre ele reduce rezistența la stres. Corpul începe să acumuleze emoții negative și să reacționeze brusc la orice negativitate, fie că este o ceartă cu colegii, o cantitate excesivă de informații sau lipsa de odihnă.

Când există o acumulare permanentă de consecințe negative, în timp acestea declanșează disfuncționalități în sistemele corpului. 

Se dovedește un cerc vicios, care devine din ce în ce mai grav cu fiecare nouă rundă: tulburări în activitatea corpului - nervozitate, anxietate, somn slab - noi eșecuri și agravare a problemei. Pentru a ieși din acest cerc, trebuie să înveți să faci față stresului.

Trei exerciții simple care dau rezultate pentru îmbunătățirea condiției fizice și a bunăstării mentale:


1) Exerciții pentru întinderea și relaxarea mușchilor. Acestea reduc manifestările fizice ale stresului - etanșeitate, blocaje și dureri de spate și umeri, care la rândul lor ajută la reducerea nivelului de stres psihologic.

2) Respirație corectă. Respirația profundă și atentă ajută la reducerea nivelului de stres. Direct, acțiunea sa se exprimă într-o scădere a activării departamentului simpatic al sistemului nervos (responsabil de stres) și o creștere a parasimpatic (responsabil de relaxare).

3) Atenție la fiecare mișcare și senzație din corp. Necesită atenție și aduce un element meditativ exercițiilor. În acest proces, cel puțin temporar, poți uita de probleme și anxietăți, ceea ce va reduce și nivelul de stres.

Astfel de exerciții cu un nivel ridicat de concentrare vă permit să folosiți mulți mușchi. Iar concentrarea și coordonarea necesare pentru a le face corect vă ajută să vă îndepărtați mintea de la gândurile stresante și să oferiți odihnă temporară minții. 

Această practică ajută la refacerea energiei, ameliorează tensiunea din organism și vă permite să utilizați mai eficient rezervele de energie.

MAI POTI CITI