5 Plante Ayurvedice Care Pot Ajuta La Scăderea Nivelului Zahărului Din Sânge

Suferi de diabet? Încercați aceste 5 plante ayurvedice pentru a vă reduce nivelul ridicat de zahăr din sânge.


Diabetul nu este doar o afecțiune de sănătate care este rezultatul obiceiurilor tale de viață, dar alegerile tale de stil de viață pot face o diferență enormă în modul în care corpul tău arată simptomele acestei afecțiuni. 

Atunci cum să controlezi starea și să gestionezi aceste semne? Făcând câteva schimbări rapide în rutina ta zilnică. 

Și una dintre aceste rutine zilnice poate include modificări ale dietei. În acest articol, vorbim despre cele 5 plante medicinale ayurvedice care vă pot ajuta la gestionarea simptomelor diabetului și vă pot controla nivelul zahărului din sânge acasă în mod natural. 

1) Vijaysar

Vijaysar, cunoscut și sub numele de Pterocarpus marsupium, este o plantă ayurvedică care se găsește în copacii care sunt originari din India. 

Această plantă a fost folosită în tratarea mai multor boli cronice prin Ayurveda, inclusiv diabetul. 

remedii ayurveda pentru diabet care scad zaharul din sange


Scoarța acestui copac (arborele vijaysar) conține compuși despre care s-a demonstrat că scad eficient nivelul zahărului din sânge prin îmbunătățirea sensibilității la insulină. 

Dacă doriți să adăugați această plantă în dieta dvs. pentru a gestiona simptomele diabetului, pur și simplu adăugați 1-2 lingurițe de pudră de vijaysar la o cană de apă fierbinte și lăsați la infuzat timp de 5-10 minute. Puteți bea acest ceai de 2-3 ori pe zi.

2) Amla

Amla, cunoscută și sub numele de agrișă indiană, este un fruct originar din India. A fost folosit ca remediu ayurvedic pentru gestionarea diabetului. 

Amla este o sursă bogată de vitamina C și este plină de antioxidanți care funcționează eficient în scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea sensibilității la insulină. 

Amla vine sub mai multe forme, inclusiv fructe proaspete, suc și pulbere. Pur și simplu combinați 1-2 amlas și o cană de apă pentru a crea suc de amla. Aveți voie să consumați acest suc o dată sau de două ori pe zi.

3) Triphala

Triphala este o combinație de trei ierburi: amla, haritaki și bibhitaki. Este una dintre cele mai eficiente plante ayurvedice care a demonstrat rezultate bune în gestionarea simptomelor diabetului prin scăderea nivelului de zahăr din sânge. 

Adăugarea a doar 1-2 lingurițe de pudră de Triphala la o cană de apă fierbinte și înmuierea timp de 5-10 minute poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină din organism. Puteți bea acest ceai de 2-3 ori pe zi.

4) Neem

Neem este una dintre acele plante care vine cu mai multe beneficii ayurvedice, una dintre ele fiind planta pentru gestionarea diabetului. 

Arborele de neem este originar din India. A fost folosit în Ayurveda de secole pentru a trata o serie de boli și afecțiuni, inclusiv diabetul. 

Frunzele arborelui de neem conțin compuși care au demonstrat eficiență în scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea sensibilității organismului la insulină. 

Dacă doriți să adăugați această plantă în dieta dvs., adăugați pur și simplu 1-2 lingurițe de pudră de neem într-o cană de apă fierbinte și lăsați la infuzat timp de 5-10 minute. Puteți bea acest ceai de 2-3 ori pe zi.

5) Gurmar

Gurmar, cunoscut și sub numele de Gymnema sylvestre, este o viță de vie originară din India. 

Această plantă a fost folosită în Ayurveda de ani de zile pentru a trata afecțiunile cronice de sănătate, inclusiv diabetul. 

Frunzele plantei gurmar sunt pline cu compuși care pot bloca eficient absorbția zahărului din intestine. 

Dacă doriți să adăugați această plantă în dieta dvs., trebuie doar să adăugați 1-2 lingurițe de pudră de gurmar într-o cană de apă fierbinte și să lăsați la macerat timp de 5-10 minute. Puteți bea acest ceai de 2-3 ori pe zi.

MAI POTI CITI