Acizii grasi Omega-3 pot ajuta la prevenirea pierderii auzului cauzate de varsta

Studiul sugerează că consumul de pește gras și administrarea de suplimente alimentare ar putea ajuta la protejarea auzului pe termen lung.

Încorporarea omega-3 în dieta dumneavoastră – fie prin suplimente, pește gras sau chiar anumite nuci – a fost asociată cu o varietate de beneficii pentru sănătate.

Noi cercetări indică faptul că acești nutrienți – găsiți în concentrații mari în alimente precum somonul, nucile și semințele de in – pot, de asemenea, să scadă șansele de a dezvolta probleme de auz pe măsură ce îmbătrânim.

Acizii grași Omega-3 pot avea posibile efecte antiinflamatorii care ar putea aduce beneficii auzului


Aceste ultime descoperiri întăresc dovezile anterioare care sugerează că acizii grași omega pot ajuta la reducerea inflamației în vasele de sânge și, eventual, la îmbunătățirea auzului.

Omega 3 beneficii pentru sănătatea auzului

Acest studiu este în concordanță cu unele cercetări anterioare care oferă o bază că omega-3 este bun pentru sistemul vascular [vasele de sânge] și ar putea susține sănătatea urechii interne.

Dacă artera labirintică (sursa primară de sânge pentru urechea internă) ar fi obstrucționată de plăci sau boli vasculare, aceasta ar putea avea implicații pentru a provoca pierderea auzului.

Cum să obțineți mai mulți acizi grași Omega-3


Pentru cei care doresc să-și crească nivelurile de DHA, specialistii recomandă să consume în mod regulat fructe de mare, să ia suplimente alimentare sau ambele.

Peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele și anșoa, sunt surse excelente de acizi grași omega-3 cu lanț lung, acid eicosapentaenoic (EPA) și DHA

Opțiuni simple, sigure și eficiente sunt uleiul de pește sau capsulele de alge vegetariene.

MAI POTI CITI