Ce regretă femeile Divorțate: 3 mărturisiri sincere de la persoane adevărate

Probleme în relațiile care au fost ignorate și tăcute mai devreme sau mai târziu izbucnesc. În mijlocul unei certuri, îi spunem partenerului nostru ceva pe care mai târziu îl regretăm. 

Uneori, frica sau mândria te împiedică să-ți exprimi nevoile în mod clar. La ceva timp după divorț, înțelegem mai bine ce a mers prost și cum ar fi putut fi rezolvate problemele.

1. „REGRET CĂ NU AM CERUT AJUTOR CÂND AM AVUT NEVOIE.”

Andreea, 37 de ani

Amintindu-mi de fostul meu soț, regret că am tăcut când am simțit că nu pot face față și că am nevoie de ajutor. 

Atunci nu am fost căsătoriți de mult timp, doar am născut o fiică. Ca tânără mamă și soție, m-am supus presiunii stereotipurilor și așteptărilor.

Am simțit că trebuie să fiu perfectă, să am grijă de copil, să fac treburile casnice și să gătesc, dar totuși să arăt ca un model Victoria's Secret.

ce regreta femeile dupa ce divorteaza

Din cauza cererilor exorbitante, am devenit epuizată și am cerut divorțul , crezând că pot scăpa de stresul pe care mi-l creasem. 

Eram supărată și jignită de soțul meu, care nu înțelegea ce se întâmplă. Acum îmi dau seama că ar fi trebuit să-i cer ajutor. Dacă aș putea să-i explic experiențele mele, poate că ar exista o șansă de a salva viața de familie.

2. „NU AM ÎNVĂȚAT SĂ-I ÎNȚELEG LIMBAJUL IUBIRII”

Simona, 28 de ani

Nu puteam să-l iubesc așa cum și-a dorit. După divorțul meu, am învățat despre cinci limbaje diferite ale iubirii. 

Pentru mine, cel mai important lucru este atingerea fizică și timpul de calitate petrecut împreună, iar pentru el, este sprijinul reciproc prin cuvinte și fapte. Din cauza nepotrivirii limbajului iubirii, conflictele au apărut constant.

Am vrut să mă plimb după cină, dar pentru el era mai important ca vasele să fie spălate și puse deoparte.

Când copiii au adormit, am vrut să mă ghemuiesc pe canapea cu capul în poala lui, iar el a vrut să pună deoparte jucăriile în sufragerie și să audă cuvinte de recunoștință . 

Am simțit și am arătat dragostea în moduri diferite. Când făcea ceva care i se părea important, primea critici de la mine, în timp ce avea nevoie de cuvinte de încurajare și aprobare pentru a se simți iubit.

3. „NU AM AVUT CURAJUL SĂ TERMIN TOTUL MAI DEVREME”

Mirela, 39 de ani

Am tolerat o situație inacceptabilă de prea mult timp. După nuntă, ideile soțului meu despre cum ar trebui să fie o relație s-au schimbat. 

Ne-am certat constant. Nu am avut curajul sau înțelegerea să recunosc problema și să fac ceva în privința ei. Am refuzat să accept adevărul despre viața mea de familie nefericită, amândoi suferim.

MAI POTI CITI