Ce se va întâmpla cu Corpul dacă faci Genuflexiuni în fiecare zi

Genuflexiunile sunt unul dintre cele mai eficiente exerciții de fitness. Ele pot fi realizate în aproape orice circumstanță și nu este nevoie de echipamente suplimentare. 

Dar principalul lucru este că genuflexiunile sunt foarte eficiente. Vezi cum se schimbă corpul tău dacă le faci zilnic. 

Genuflexiunile sunt unul dintre așa-numitele exerciții compuse. În ele, lucrăm mai multe grupuri musculare mari în același timp - și le combinăm într-o singură mișcare. În cazul genuflexiunilor, aceștia sunt mușchii coapselor, feselor și uneori chiar și mușchii spatelui. 

Acesta este motivul pentru care genuflexiunile oferă atât de multe beneficii organismului. 

Iată cele mai importante patru efecte pozitive ale genuflexiunilor1) Genuflexiunile îți accelerează metabolismul

Cvadricepsul este cel mai mare mușchi din corp. Prin urmare, antrenamentul ei ajută la arderea multor calorii într-un timp scurt și stimulează metabolismul. 

beneficiile genuflexiunilor zilnice pentru femei

Și chiar și după antrenament, mușchii continuă să lucreze! Prin urmare, dacă vrei să slăbești și să accelerezi metabolismul, fă genuflexiuni. 

2) Genuflexiunile reduc riscul de accidentare

Practicând regulat genuflexiuni, îți vei întări mușchii și vei dezvolta flexibilitatea și echilibrul. Toate acestea sunt necesare pentru a avea un corp puternic și sănătos. 

Exemplu: Un corp antrenat prin genuflexiuni (și alte exerciții, desigur) își va asuma mai ușor poziția corectă atunci când ridică obiecte grele, mai degrabă decât să pună stres pe spate. 

3) Genuflexiunile întăresc oasele

De genuflexiuni nu beneficiază doar de mușchii, ci vă întăriți și oasele cu acest exercițiu compus. 

Pe măsură ce îmbătrânim, densitatea osoasă scade automat și oasele noastre devin mai poroase – această problemă este deosebit de acută pentru femeile peste 40 de ani. Exercițiile regulate sunt o modalitate foarte eficientă de a vă întări oasele. 

Femeile aflate in postmenopauza care practica genuflexiuni de cateva ori pe saptamana au o densitate osoasa mai mare decat cele care nu fac mișcare. 

4) Genuflexiunile îmbunătățesc postura

Activarea mușchilor nucleului și spatelui vă ajută să lucrați la o postură verticală sănătoasă pe termen lung. 

Dar pentru aceasta este important să stăpânești tehnica corectă de ghemuit: ține spatele drept, încordează mușchii abdominali și mișcă umerii înapoi și în jos. 

Efectul asupra posturii este sporit atunci când ridicați brațele deasupra capului în timpul exercițiului. Nu uita să ții umerii în jos!

MAI POTI CITI