Consumul de Struguri este bun pentru sănătatea ochilor

Nou studiu medical - consumul regulat de struguri este benefic pentru sănătatea ochilor


Strugurii obișnuiți vor ajuta la menținerea sănătății ochilor și a vederii clare. Oamenii de știință au descoperit că consumul de struguri are un efect benefic asupra vederii noastre. 

Mai mult, o porție mică, dar obișnuită este suficientă pentru a începe procesele de recuperare.

Oamenii de știință au demonstrat că consumul de struguri timp de 16 săptămâni îmbunătățește vederea la persoanele în vârstă. 

Acesta este primul studiu uman pe acest subiect, iar rezultatele susțin studiile preliminare anterioare care au descoperit că consumul de struguri protejează structura și funcția retinei.

consumul de struguri regulat pastreaza sanatatea vederii

Studiile medicale au arătat că populația în vârstă are un risc mai mare de boli oculare și probleme de vedere. 

Factorii cheie de risc pentru bolile oculare includ stresul oxidativ și nivelurile ridicate de produse finale de glicație avansată oculară, care pot contribui la dezvoltarea multor boli oculare prin deteriorarea componentelor vasculare retiniene, afectarea funcției celulare și cauzarea stresului oxidativ.

Antioxidanții dietetici pot reduce stresul oxidativ și pot inhiba formarea de produse avansate de glicație, oferind efecte benefice asupra retinei, cum ar fi îmbunătățirea densității optice a pigmentului macular (MPOD). 

Strugurii sunt o sursă naturală de antioxidanți și alți polifenoli.

În cadrul studiului, 34 de persoane au consumat fie struguri (1,5 căni pe zi), fie un placebo timp de 16 săptămâni. 

Cei care au mâncat struguri au experimentat creșteri semnificative ale MPOD, capacității antioxidante plasmatice și fenolici totali, comparativ cu cei care au luat placebo. 

Cei care nu au consumat struguri au experimentat o creștere semnificativă a produselor finale nocive de glicație avansată.

MAI POTI CITI