Cum să includeți semințele de CHIA în micul dejun: rețete sănătoase pentru pierderea în greutate

Semințele de CHIA sunt foarte hrănitoare și ajută la mai multe funcții ale corpului. Iată cum îl poți încorpora în dieta ta zilnică pentru a slabi sănătos.

Semințele de chia, numite și Salba chia sau chia mexicană, sunt semințe comestibile mici, închise la culoare, de formă ovală, care aparțin lui Salvia hispanica, o plantă cu flori din familia mentei. 

Acestea constituie adaosuri grozave pentru micul dejun care satisfac multe dintre nevoile dumneavoastră nutriționale.

Beneficiile semințelor de chia


Cu un conținut mare de omega-3, fibre și nutrienți vitali, semințele de CHIA sunt perfecte pentru vegetarieni.

beneficiile semintelor de chia in dieta de slabire

Unul dintre avantajele remarcabile ale semințelor de chia este conținutul bogat de acizi grași omega-3, în principal sub formă de acid alfa-linolenic (ALA). 

Omega-3 este un nutrient esențial, cunoscut pentru proprietățile sale sănătoase pentru inimă, nu numai că contribuie la reducerea inflamației, dar susține și funcția cognitivă și bunăstarea generală.

Cercetătorii au analizat efectul hrănirii cu semințe de chia (50 g/zi) la 12 indivizi sănătoși timp de 30 de zile. S-a constatat că tensiunea arterială diastolică a scăzut plus o scădere semnificativă a trigliceridelor serice, fără niciun raport de efecte secundare.

Semințele de chia sunt bogate în antioxidanți, inclusiv quercetină, acid clorogenic și acid cafeic, care protejează celulele împotriva stresului oxidativ, reduc riscul de boli cronice și întăresc apărarea imunitară a organismului

Rețete sănătoase cu semințe de chia


Deși nu există o recomandare zilnică exactă pentru semințele de chia. Puteți avea 20 de grame sau aproximativ 1,5-2 linguri de două ori pe zi. Asigurați-vă că vă mențineți hidratat pentru a preveni orice probleme digestive. 

1. Rețetă de budincă cu semințe de chia

Amestecați semințele de chia cu lapte și îndulciți-le cu o lingură de miere sau sirop de arțar. De asemenea, puteți adăuga puțin extract de vanilie pentru un plus de aromă. Lăsați amestecul să stea la frigider peste noapte. 

Semințele se vor umfla și vor crea o consistență sănătoasă asemănătoare budincii. Acoperiți cu fructe de pădure proaspete, nuci și fructe și bucurați-vă de un mic dejun sănătos. 

2. Smoothie cu semințe de chia și afine

Combinați chia cu antioxidanții afinelor pentru un Smoothie care stimulează starea de spirit. 

Amestecați afinele, bananele, iaurtul grecesc, curmalele fără sâmburi și semințele de chia înmuiate într-un robot de bucătărie cu cuburi de gheață.

3. Milkshake cu semințe de chia și banane

Îmbunătățiți un milkshake clasic infuzându-l cu chia. Amestecați lapte, banane congelate, semințe de chia și curmale fără sâmburi pentru un deliciu nutritiv.

MAI POTI CITI