TOP 5 Ceaiuri care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți calitatea somnului

Ai probleme cu somnul? Iată cele mai bune 5 ceaiuri naturale care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți calitatea somnului.

Un somn bun este esențial pentru sănătatea generală și bunăstarea, iar anumite ceaiuri pot fi o modalitate naturală și eficientă de a promova un somn mai bun. 

Iată câteva dintre cele mai bune ceaiuri pentru a vă ajuta să dormi mai bine, așa cum este recomandat de experți


1) Ceaiul de floarea pasiunii

Passiflora este cunoscută pentru capacitatea sa de a atenua anxietatea și neliniștea, făcând mai ușor să pleci într-un somn liniștit. 

Conform unei revizuiri sistematice a nouă studii clinice , s-a constatat că floarea pasiunii și preparatele din ea pot ajuta la reducerea stresului, tratând astfel insomnia.

cele mai bune ceaiuri naturale contra insomniei

2) Ceai de rădăcină de valeriană

Extractele de rădăcină de valeriană sunt utilizate în mod obișnuit pentru a promova somnul și pentru a îmbunătăți calitatea somnului. 

Rădăcina de valeriană a fost folosită de secole ca un remediu natural pentru insomnie și reduce timpul necesar pentru a adormi.

3) Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir poate ajuta la somn, deoarece are proprietăți sedative naturale care pot promova relaxarea și pot reduce stresul și anxietatea.

Ceaiul de ghimbir poate ajuta digestia și poate reduce disconfortul gastro-intestinal care ar putea perturba somnul. Este benefic mai ales dacă ai stomacul deranjat.

4) Ceai de lavandă

Sorbirea ceaiului de lavandă te poate ajuta să dormi ca un bebeluș. 

Ceaiul de lavandă are efecte calmante și relaxante și poate ajuta la reducerea anxietății și stresului, făcând mai ușor să adormi. Doar aroma de lavandă poate fi liniştitoare.

5) Ceai de musetel

Mușețelul este binecunoscut pentru proprietățile sale calmante. Conține un antioxidant numit apigenină, care se poate lega de anumiți receptori din creier care pot promova somnul și pot reduce simptomele de insomnie

Când folosiți aceste ceaiuri pentru a îmbunătăți somnul, este esențial să luați în considerare câțiva factori:

Conținut de cofeină: Optați pentru versiuni fără cofeină sau decofeinizate, mai ales dacă sunteți sensibil la cofeină.

Preparare: Preparați ceaiul corespunzător pentru a extrage beneficiile maxime. Urmați timpii de înmuiere și regulile de temperatură recomandate.

Consecvență: Stabiliți o rutină de culcare care să includă o ceașcă de ceai pentru a semnala corpului că este timpul să se relaxeze.

Toleranță personală: nu toate ceaiurile funcționează la fel pentru toată lumea. Experimentați cu diferite opțiuni pentru a găsi cea care se potrivește cel mai bine preferințelor și nevoilor dvs. de somn.

MAI POTI CITI