TOP 5 motive pentru care nu ai Energie

Te întrebi „De ce nu am energie?” Nu ești singur și ți-ar fi greu să găsești pe cineva care să nu amâne și să nu experimenteze scăderea de energie de la mijlocul după-amiezii din când în când.

Dacă simți în mod constant că te târăști, ar putea fi timpul să te uiți mai atent la rutina ta zilnică.

Dacă nu aveți o stare de sănătate asociată și obțineți suficient de mult închideți ochii în fiecare noapte, poate exista și altceva de vină pentru oboseala constantă. S-ar putea să te simți cu o energie scăzută, dar cu siguranță nu este normal.

Pentru majoritatea oamenilor, problema este stilul lor de viață și, din păcate, viața modernă este plină de energie. Din fericire, totuși, putem schimba aceste obiceiuri – și potențial să ne creștem nivelul de energie în acest proces.

cinci motive pentru care ne simțim lipsiți de energie

Top cele mai întâlnite motive pentru care ne simțim fără energie


1) Mănânci prea mult zahăr

În timp ce borcanul de bomboane este un vinovat evident, carbohidrații rafinați precum pâinea albă și orezul, chipsurile și cerealele sunt și o sursă majoră de zahăr . 

Când consumați alimente cu zahăr, acestea oferă adesea o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru poate duce la un sentiment de energie și vigilență crescute la scurt timp după consum.

Din nefericire, totuși, vibrațiile bune nu durează, iar această creștere are ca rezultat o „cădere a zahărului” atunci când nivelul zahărului din sânge scade rapid. Acest accident te poate face să te simți obosit, iritabil și obosit!

2) Sari peste micul dejun

Trecerea peste micul dejun poate contribui cu siguranță la scăderea energiei dimineața. Este important să dai corpului tău un combustibil bun pentru a începe ziua după o perioadă prelungită de post.

Fără acest combustibil, corpul tău funcționează în gol, lăsându-te înfometat până la ora prânzului și este mai probabil să faci alegeri nesănătoase care vor duce la scăderea glicemiei la mijlocul după-amiezii.

Încercați să combinați carbohidrații sănătoși, cum ar fi fructele, legumele și cerealele integrale, cu o sursă de proteine , cum ar fi ouăle, nucile sau lactatele. Carbohidrații vă oferă un impuls inițial, iar proteinele vă ajută să vă susțineți până la următoarea masă!

3) Ești deshidratat

Știm cu toții importanța de a bea suficientă apă - și chiar și deshidratarea ușoară poate avea efecte adverse asupra nivelului de energie, dispoziției și concentrării, sugerează cercetările anterioare . 

Încercați să obțineți cel puțin un pahar de apă pe oră în timp ce stați la birou și asigurați-vă că vă umpleți sticla și mai mult dacă faceți o activitate intensă sau sunteți în aer liber la temperaturi ridicate.

4) Mănânci o masă copioasă

Da, vrei să mănânci suficient pentru a te simți sătul și sătul, dar, în același timp, supraalimentarea la masă poate scădea și nivelul de energie.

Mâncarea unei mese foarte mari, indiferent de compoziția sa, poate devia o cantitate semnificativă de flux de sânge către sistemul digestiv pentru a ajuta digestia”.

Acest lucru vă poate face să vă simțiți lent și mai puțin alert, deoarece corpul dumneavoastră se concentrează pe procesarea alimentelor.

Acest lucru este valabil mai ales pentru mesele bogate în grăsimi, deoarece grăsimea este digerată lent de către organism. Dacă masa respectivă a fost prânzul, aceasta înseamnă o scădere a energiei la amiază.

5) Consumi prea multa cofeină

Multe dintre băuturile la care ajungem atunci când ne simțim obosiți sunt pline de cofeină, un stimulent care vă va da o energizare rapidă, dar vă poate lăsa și să vă prăbușiți imediat după aceea, dacă ingera prea mult. Ca urmare, este posibil să vă simțiți obosit, iritabil și să aveți probleme de concentrare.

Fii atent la modul în care te afectează cofeina, în funcție de cât de mult bei și de timpul în care o bei. Ceștile de cafea după-amiaza târziu îți pot reduce somnul cu mai mult de o oră!

MAI POTI CITI