Un praf de Sare va face Apa mai Hidratantă sau NU

Dacă adaug un praf de sare în apă mă ajută să fiu mai hidratată?


Mulți influenceri TikTok spun că adăugarea unui praf de sare în apa potabilă este o modalitate accesibilă de a crește hidratarea și de a reumple electroliții.

Această teorie este în esență corectă deoarece apei îi place să urmeze sodiul - electrolitul din sare,.

Corpul tău trebuie să mențină homeostazia și să mențină echilibrul lichidelor și electroliților, dar consumul prea mult de sodiu poate cauza probleme de sănătate.

adaugarea de sare in apa beneficii si contraindicatii

Dacă consumi exces de sare, corpul tău va încerca să mențină homeostazia reținând apă, îngreunând inima și vasele de sânge să funcționeze corect.

Unii TikTokeri spun că folosirea sării geme de Himalaya este mai bună decât sarea obișnuită de masă. 

Cu toate acestea, corpul dumneavoastră va încerca în continuare să mențină homeostazia chiar dacă utilizați o sare gemă care conține un profil diferit de minerale și electroliți.

Ghidurile dietetice recomandă persoanelor de peste 14 ani să consume mai puțin de 2.300 mg de sodiu sau o linguriță de sare de masă pe zi.

Dacă adaugi un praf de sare la opt căni de apă pe zi, dintr-o dată este jumătate din cantitatea zilnică de sodiu.

Majoritatea susținătorilor acestei tendințe nu sugerează adăugarea de sare la fiecare pahar de apă pe care îl bei. 

Unii recomandă să faceți acest lucru doar pentru primul pahar de apă dimineața. Însă.... deși te trezești ușor deshidratat, deoarece pierzi vapori de apă în timp ce dormi, adăugarea de sare în apă nu este încă necesară.

În concluzie, adăugarea unui praf de sare în apă probabil că NU va face o mare diferență pentru nevoile tale de hidratare. 

Majoritatea americanilor primesc deja mai mult decât suficient sodiu în dieta lor obișnuită, așa că adăugarea de sare în apă ar putea contribui la excesul de sodiu.

MAI POTI CITI