Alimente Anti-Stres: ce să mănânci pentru a-ți ajuta psihicul

În general, stresul este peste tot. Pentru a face față, organismul are nevoie de resurse. De unde sa-l ia?

Oamenii de știință au demonstrat că procesele de menținere a sănătății corpului pot fi reglate de acțiunile noastre zilnice. Iar alimentația este unul dintre cele mai puternice instrumente cu care reglam multe procese din organism și poate neutraliza efectele nocive ale stresului

Rezultatul stresului este un exces cronic al principalului hormon al organismului, cortizolul . Adică, cu cât nivelul de stres este mai mare, cu atât mai mult cortizol, care distruge țesutul muscular și crește grăsimea

Și cu cât este mai puțin țesut muscular și mai multă grăsime, cu atât o persoană este mai puțin activă, ceea ce contribuie la creșterea obezității, exacerbând din nou stresul. Acesta este cu adevărat un cerc vicios!

alimente care combat eficient stresul

Iată ce ar trebui să mănânci pentru a ajuta psihicul să lupte cu stresul cronic

ATENȚIE! Mâncatul trebuie să fie regulat, în aceeași perioadă de timp. Dacă ascultați toate recomandările și vă completați dieta cu ritmuri circadiene și activitate fizică,  corpul vostru va începe să funcționeze ca un ceas!

1) Microbiomul este o microfloră care trăiește în corpul nostru, al cărei dezechilibru nu numai că poate înrăutăți bunăstarea unei persoane, ci și poate scurta semnificativ speranța de viață. 
În condiții de stres, microbiota este expusă influențelor negative, murind în masă.

Primul lucru care poate schimba echilibrul perturbat al microbiotei este o dietă echilibrată , crescând proporția de proteine, ierburi, salate și legume sănătoase. 

Microflora corpului este perfect susținută de prezența fibrelor, al căror necesar zilnic este de 25-30 de grame.

2) Proteinele. Principalele sarcini în normalizarea procesului de nutriție includ consumul unei cantități suficiente de proteine, cel puțin 30% din dieta zilnică. Acest lucru menține cortizolul și alte niveluri importante de hormoni în limite fiziologice. 

Recomandarea OMS este de 1 g de proteine ​​la 1 kg de greutate corporală pe zi. Carnea, peștele, ouăle, brânza de vaci, nucile vă vor oferi întotdeauna o mână de ajutor într-o situație stresantă. 

Carbohidrații simpli și grăsimile animale trebuie reduse la 40-45%, respectiv 25-30%

3) Vitaminele. Este imperativ să aveți în alimentație acizi grași polinesaturați Omega-3, care sunt esențiali și au efect antiinflamator. 

La fel și microelementele, mineralele și vitaminele B, D, datorită importanței funcțiilor lor reglatoare.

4) Apa. Nu trebuie să uităm de restabilirea echilibrului apei. Cea mai simplă formulă pentru a calcula numărul necesar de litri de apă pe zi: înmulțiți greutatea cu 30 ml (60*30=1800 ml pe zi)

MAI POTI CITI