Beneficiile Semințelor de IN: pentru o sănătate bună și pierdere în greutate

Beneficiile semințelor de in nu pot fi atribuite doar efectelor de îmbunătățire a sănătății. Deși, desigur, ele există.

Pe lângă calitățile sale curative și nutritive, semințele de in au capacitatea de a da o siluetă mai zveltă.

Proprietățile benefice ale semințelor de in vor fi valorificate pe deplin dacă măcinați semințele de in într-o râșniță de cafea înainte de utilizare.

Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de in

Proprietățile benefice ale semințelor de in se datorează, printre altele, prezenței fitoestrogenilor cu denumirea specifică „lignani”. 

Semințele de conțin o cantitate record de lignani. Lignanii au proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, elimină substanțele cancerigene și toxinele din organism. 

semințele de in beneficii si proprietati pentru slabire

In plus, lignanii continuti de semintele de in sunt excelenti antioxidanti care blocheaza eficient actiunea radicalilor nocivi, al caror scop este sa ne imbatraneasca cat mai repede. Lignanii, dimpotrivă, ne oferă cu generozitate posibilitatea de a trăi mult și de a nu suferi de boli.

Doar o linguriță de ulei de semințe de in conține suficient acid alfa-linolenic pentru a stimula producerea a aproximativ 3 g de acizi grași omega-3 benefici. 

Pe lângă prevenirea bolilor cardiovasculare, acidul alfa-linolenic, prezent în exces în semințele de in, are proprietatea de a subția sângele, făcându-l mai puțin vâscos. Acest lucru este extrem de util pentru tromboză, flebită și vene varicoase. 

De asemenea, utilizarea semințelor de in este indicată pentru ulcer peptic, gastrită, constipație și alte boli ale tractului gastrointestinal.

Proprietățile semințelor de in pentru slăbire

Semințele de in sunt de multă vreme renumite pentru proprietățile sale benefice care te ajută să slăbești și să dobândești forma dorită.

În plus, cu ajutorul semințelor de in, puteți efectua o curățare naturală a intestinelor - pentru a face acest lucru, trebuie doar să consumați 1 lingură de semințe măcinate în timpul zilei, amestecându-le cu o cantitate mică de apă sau chefir.

De 2-3 ori pe an, este recomandat să se efectueze o curățare mai globală a intestinelor cu semințe de in, consumându-le după următoarea schemă: în primele 6-8 zile, se mănâncă 1 linguriță de semințe rase amestecate cu 100 g de chefir.

Următoarele 6-8 zile - 2 lingurițe la 100g de chefir sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi fără aditivi. 

Și în sfârșit, în ultimele 6-8 zile - deja 3 lingurițe la 100g de lapte fermentat. 

Pentru a menține o silueta zveltă și greutatea normală, puteți adăuga din când în când puține semințe de in măcinate în mâncare.

MAI POTI CITI