Ceaiul de Mușețel: beneficii pentru Sănătate și cum calmează crampele menstruale

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de mușețel


Această băutură este cunoscută pe scară largă pentru proprietățile sale calmante și liniștitoare. 

Poate ajuta la reducerea anxietății, la îmbunătățirea calității somnului, la ameliorarea problemelor digestive și la reducerea inflamației. 

În acest articol, enumerăm beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de mușețel și modul în care este eficient în ameliorarea crampelor menstruale.

ceaiul de mușețel analgezic in durerile musculare

1) Proprietăți antiinflamatorii

Mușețelul conține antioxidanți și compuși antiinflamatori, ceea ce îl face util pentru gestionarea diferitelor afecțiuni inflamatorii, inclusiv iritațiile pielii și artrita.

2) Reducerea anxietății și a stresului

Sorbirea unei câni calde de ceai de musetel are un efect calmant asupra mintii si corpului. Proprietățile sale naturale sedative pot ajuta la reducerea anxietății și la promovarea unui somn mai bun.

3) Ajutor digestiv

Ceaiul de mușețel este un remediu testat în timp pentru disconfortul digestiv. Poate ajuta la atenuarea simptomelor de indigestie , balonare și gaze prin relaxarea mușchilor din tractul gastrointestinal. 

Potrivit unui studiu comparativ extractul de musetel poate ajuta la prevenirea diareei la soareci datorita efectelor sale antiinflamatorii.

4) Analgezic

Mușețelul are proprietăți analgezice ușoare (de calmare a durerii). Deși s-ar putea să nu elimine durerea menstruală, cu siguranță poate elimina marginea și poate face disconfortul mai ușor de gestionat.

5) Întărește imunitatea

Conținutul de antioxidanți al ceaiului de mușețel, împreună cu potențialele sale proprietăți antimicrobiene, pot ajuta la susținerea sistemului imunitar și la protejarea împotriva infecțiilor.

Contraindicațiile ceaiului de mușețel


Dacă aveți alergii la plantele din familia Asteraceae (cum ar fi ambrozia), este posibil să fiți și sensibil la mușețel. În cazuri rare, mușețelul poate declanșa o reacție alergică.

Femeile însărcinate trebuie să-și consulte furnizorul de asistență medicală înainte de a consuma cantități mari de ceai de mușețel, deoarece poate avea efecte de stimulare a uterului.

MAI POTI CITI