Cele mai bune ALIMENTE care conțin IOD

Beneficiile iodului: cum vă puteți satisface nevoile de iod prin dietă

Nutriționiștii recomandă ca adulții să consume zilnic 200 de micrograme de iod din alimente care conțin iod. La gravide valoarea este chiar mai mare la 230 micrograme. 

Cea mai bună sursă de iod este peștele de mare, fructele de mare sau algele - alimente care provin din mare. 

Sarea de masă amestecată cu iod este disponibilă pe piață încă din anii 1990. Acest lucru compensează faptul că există doar câteva alimente care conțin iod. Pâinea făcută cu sare iodată este, de asemenea, disponibilă în comerț.

Pentru ca o deficiență să nu apară în primul rând, am adunat aici alimente care conțin iod pe care le puteți folosi pentru a vă acoperi cu ușurință rezerva. 

top alimente care contin iod

Femeile însărcinate și care alăptează și care au o nevoie crescută de iod, pot preveni de asemenea deficiența cu tablete de iod după ce vorbesc cu medicul lor.

Nu numai că e bine să mâncați alimente care conțin iod în mod regulat, dar asigurați-vă și că cumpărați doar sare iodată și folosiți-o pentru a vă pregăti mesele.

Alimente care conțin iod: pește de mare

Peștele de mare este cea mai bună sursă de iod. Eglefinul în special conține o mulțime de minerale. Există 417 micrograme de iod în 100 g de pește. Pollock oferă și o mulțime: 263 micrograme la 100 g.

• 100 g cambulă: 192 µg
• 100 g cod 120 µg
• 100 g ton 50 µg

Alimente care conțin iod: fructe de mare

Există, de asemenea, mult iod în midii, creveți și stridii.

• 100 g scoici: 130 µg
• 100 g creveți: 130 µg
• 100 g stridii: 120 µg
• 100 g homar: 100 µg

Alimente care conțin iod: lapte și produse lactate

Laptele și produsele lactate conțin, de asemenea, puțin iod. Cu toate acestea, doar în cantități mici și numai pentru că iodul este adăugat în hrana animalelor.

• 100 ml lapte: 7 µg
• 100 g brânză: 4-5 µg

Alimente care conțin iod: apa minerală

Acordați atenție compoziției minerale a apei minerale. În medie, în apă există 1 până la 2 micrograme de iod. Nu mult, dar mai bine decât nimic.

Alimente care conțin iod: pâine

Cantități mici de iod se găsesc si in paine, cu condiția sa fi fost preparata cu sare iodata. De exemplu, 100 g de pâine de secară conțin 10 micrograme de iod. Când faceți cumpărături, asigurați-vă că cumpărați pâine făcută cu sare iodată.

MAI POTI CITI