Păreri forum despre Zepbound (Tirzepatide), noul medicament de slăbit asemănător lui Mounjaro

Să ne facem o părere despre Zepbound (Tirzepatide), noul medicament de slăbit asemănător unui medicament pentru diabetul de tip 2 și care are parte de multe recenzii pozitive pe forumurile de nutriție

Aprobarea de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a medicamentului de slăbit Zepbound (tirzepatidă) va oferi milioane de oameni supraponderali și cu obezitate o nouă opțiune puternică pentru a pierde kilogramele în exces.

Zepbound, un medicament injectat o dată pe săptămână, cu același ingredient activ ca și popularul medicament pentru diabet de tip 2 Mounjaro , a fost autorizat de FDA pentru gestionarea cronică a greutății de către adulții cu obezitate și de către adulții cu supraponderalitate plus cel puțin o problemă de sănătate legată de greutate. cum ar fi  hipertensiunea arterială , diabetul de tip 2 sau colesterolul crescut.

Zepbound Tirzepatide pareri forum cine a slabit

Tirzepatida, ingredientul activ din Zepbound și Mounjaro, este primul medicament dintr-o nouă familie de medicamente care vizează doi hormoni - peptida asemănătoare glucagonului-1 (GLP-1) și polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză (GIP) - care sunt implicate în menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge și transmiterea semnalelor de sațietate din intestin către creier.

În schimb, medicamentul pentru diabetul de tip 2 Ozempic și medicamentul pentru slăbit Wegovy conțin ambele un ingredient activ diferit, semaglutida, care vizează doar hormonul GLP-1.

Semaglutida a fost disponibilă de mai mult timp și a fost considerată printre cele mai puternice opțiuni pentru pierderea în greutate asistată de medicamente până când tirzepatida a ajuns pe piață

Cât de eficient este Zepbound pentru pierderea în greutate și cum funcționează

Motivul pentru care este atât de puternic este că reglează în sus porțiunea creierului care îți spune să mănânci mai puțin și reglează în jos porțiunea creierului care îți spune să mănânci mai mult. 

Apoi GIP lucrează la îmbunătățirea modului în care are loc depozitarea grăsimilor, astfel încât corpul dumneavoastră să nu dorească să stocheze atât de multă grăsime.

Ce știm despre efectele secundare ale Zepbound (Tirzepatide)

În general, siguranța acestor medicamente este foarte asemănătoare. Ceea ce este interesant este că până acum nu se văd atâtea probleme cu efecte secundare comune ale tirzepatidei. 

De fapt, câțiva pacienți care nu au tolerat semaglutida pentru că greața era prea intensă sau nu tolerau durerile abdominale sau constipația - au trecut la tirzepatidă și au putut să o tolereze. În general, siguranța acestor medicamente este foarte asemănătoare.

Contraindicații Zepbound Tirzepatide

• Nu utilizați Zepbound dacă dumneavoastră sau oricare dintre membrii familiei dumneavoastră ați avut vreodată un tip de cancer tiroidian numit carcinom medular tiroidian (MTC).

• Nu utilizați Zepbound dacă aveți sindromul neoplaziei endocrine multiple de tip 2 (MEN 2).

• Nu utilizați Zepbound dacă ați avut o reacție alergică gravă la tirzepatidă sau la oricare dintre ingredientele din Zepbound.

MAI POTI CITI