Păreri SAREA CELTICĂ beneficii, proprietăți și contraindicații

Am căutat pe internet mai multe păreri despre sarea celtică (fină sau grunjoasă) pentru a ne asigura ca nu suntem singurii care au apreciat beneficiile și proprietățile sale curative, și lipsa de contraindicații majore.

Am observat ca multi care au folosit sarea celtică, au fost foarte multumiti de acesta. Cu toatea astea, sunt si cativa care spun ca au încercat alte tipuri de sare specială care au funcționat mai bine. Asadar, cred ca depinde doar de tine. 

Pentru noi, sarea celtică a funcționat cel mai bine si din acest motiv iti recomand să o incerci, dar e posibil ca alt produs sa fie mai potrivit pentru tine.

Proprietăți si beneficii ale sarii celtice apreciate pe forumuri

pareri forum sarea celtica grunjoasa beneficii si efecte adverse


Sarea celtica este un tip de sare marina nerafinata, extrasa din apele oceanice din zona Bretaniei, Franta. 

Compozitia chimica si minerala a sarii celtice face ca aceasta sa fie superioara altor tipuri de sare. 

Contine peste 80 de minerale si oligoelemente, precum magneziu, potasiu, calciu, fier, zinc si iod, care ii confera proprietati nutritionale si terapeutice.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale sarii celtice este echilibrarea nivelului de electroliti in organism. 

Electrolitii sunt substante care ajuta la transmiterea semnalelor electrice in corp si la mentinerea hidratarii celulare. Consumul de sare celtica poate contribui la mentinerea unui nivel optim de electroliti in organism, prevenind astfel deshidratarea si oboseala.

Sarea celtica are si proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, fiind utila in tratarea unor afectiuni ale pielii, precum eczeme, psoriazis sau infectii cutanate. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamatiei articulare.

Consumul regulat de sare celtica poate ajuta la detoxifierea organismului si la imbunatatirea functiei sistemului imunitar. 

Continutul bogat in magneziu poate ajuta la relaxarea musculara si la reducerea stresului. 

De asemenea, sarea celtica poate contribui la menținerea unui pH echilibrat in organism, prevenind astfel aparitia unor afectiuni cauzate de aciditatea excesiva, cum ar fi artrita, osteoporoza sau probleme digestive.

Un studiu din 2016 a constatat ca sarea celtica are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Intr-un experiment, sarea celtica a fost eficienta in inhibarea cresterii bacteriilor Staphylococcus aureus si Escherichia coli. Studiul din 2016 a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Rennes, Franta. Studiul a testat proprietatile antibacteriene si antiinflamatorii ale sarii celtice.

Cum se folosește Sarea celtica in remedii naturale

Sarea celtica poate fi folosita in terapii alternative si remedii naturale pentru a obtine beneficii pentru sanatate si frumusete. 

Adaugarea sarii celtice in apa de baie poate ajuta la detoxifierea organismului si la relaxarea musculara. Studiile arata ca mineralele esentiale din sare, cum ar fi magneziu, potasiu si calciu, pot avea proprietati antiinflamatorii si pot ajuta la alinarea durerilor musculare si articulare. 

Sarea celtica poate fi folosita si ca un antiseptic natural pentru tratarea ranilor, taieturilor si a altor afectiuni ale pielii. O solutie salina preparata din apa si sare celtica poate fi aplicata pe zona afectata pentru a preveni infectiile si a accelera procesul de vindecare.

Inhalarea vaporilor de apa cu sare celtica poate ajuta la alinarea durerilor de gat si congestiei nazale. Se poate prepara o solutie salina din apa fierbinte si sare celtica si se inhaleaza vaporii rezultati pentru a beneficia de efectele sale terapeutice.

Consumul de apa cu sare celtica poate ajuta la echilibrarea pH-ului organismului si la mentinerea unui nivel optim de hidratare. Sarea celtica contine minerale alcaline care pot contribui la neutralizarea aciditatii si la sustinerea functionarii adecvate a sistemelor interne, precum digestia si circulatia sanguina

Contraindicații și efecte adverse ale sării celtice

Dezavantajele consumului de sare Celtica, vor fi pentru majoritatea oamenilor, legate de consumul in exces, efectele negative fiind similare sarii obisnuite. 

Este important de retinut, ca un consum ridicat de sare ( indiferent de tipul si provenienta ei) este daunator pentru organismul uman!

MAI POTI CITI