Pentru persoanele cu Diabet de tip 2, Postul Intermitent bate Dietele de Slăbire

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 (T2D) au pierdut mai mult în greutate mâncând tot ce au vrut, dar numai pe o fereastră de 8 ore, decât persoanele care și-au redus caloriile cu 25%, potrivit unui nou studiu.

Rezultatele noului studiu arată că „să numărați timpul este mai ușor decât să numărați caloriile”!!!

După cum sugerează și numele, alimentația cu restricții de timp este atunci când alimentele și lichidele care conțin calorii sunt consumate numai în anumite ore ale zilei. 

Cele mai multe studii privind alimentația cu restricții de timp până în prezent s-au uitat la „ferestrele” de a mânca între 4 și 12 ore. 

postul intermitent benefic in diabetul de tip 2

Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: cei care au respectat regulile de alimentație cu restricții de timp, cei care au restricționat caloriile și un grup de control care nu a schimbat modul în care au mâncat.

Grupul care mănâncă cu restricții de timp a mâncat orice dorea între orele 12:00 și 20:00 în fiecare zi - nu li s-a cerut să numere caloriile sau să mănânce anumite tipuri de alimente. În timpul perioadei de post de 16 ore, ei au fost încurajați să bea multă apă și li sa permis să bea băuturi fără calorii. Ei țineau un jurnal și înregistrau orele când începeau și încetau să mănânce în fiecare zi.

Persoanele din grupul cu restricție calorică au fost instruiți să își reducă aportul de calorii cu 25 la sută, în funcție de necesarul de energie de bază, care a fost calculat la începutul studiului. 

Asta înseamnă că, dacă o persoană avea nevoie de 2.000 de calorii pentru a îndeplini funcția de susținere a vieții de bază, scopul lor a fost să le reducă cu 500 de calorii și să consume doar 1.500 de calorii pe zi. 

Oamenii din acest grup s-au întâlnit cu un dietetician la începutul studiului, care i-a ajutat să dezvolte planuri individualizate de slăbire și să-și înregistreze zilnic consumul de alimente într-o aplicație.

Greutatea participanților, circumferința taliei, nivelul zahărului din sânge și alți indicatori de sănătate au fost măsurați pe parcursul studiului.

În 6 luni, grupul care mănâncă cu restricții de timp a pierdut 3,6% din greutatea corporală, iar grupul care numara caloriile a pierdut 1,8% din greutatea corporală în comparație cu grupul de control. Ambele grupuri și-au redus HbA1C cu 0,9 la sută.

Nu au fost raportate evenimente adverse grave în timpul studiului de șase luni. Apariția scăderii zahărului din sânge (hipoglicemie) și a glicemiei crescute (hiperglicemie) nu a fost diferită între grupurile de dietă și grupurile de control.

MAI POTI CITI